چگونه دخل و خرج شخصی خود را با تکنولوژی مدیریت کنیم؟

ساخت وبلاگ

مدیریت دخل و خرج روزانه زندگی با وجود مشغولیات زیادی که در زندگی هر کدام مان وجود دارد نیاز به حوصله و پشتکار زیادی دارد.با یک جوان همراه باشید تا در پستی دیگر با یکدیگر به بررسی سرویس های آنلاین،اپ و نرم افزارهای حسابداری موجود در زمینه مدیریت دخل و خرج روزانه بپردازیم.
اگر همانند بنده شخصی می باشید که در پایان هر ماه زمانی که ریز تراکنش های حساب بانکی تان را چک می کنید و یادتان نمی آید که مثلا فلان مبلغ را صرف خرید چه چیزی کرده اید و اینکه آیا جز خریدهای مناسب یا اضافی تان بوده یا اینکه مجموع هزینه ای که در یک ماه کرده اید چقدر بوده و اینکه به نسبت ماه قبل چقدر بیشتر هزینه کرده اید پیشنهاد می کنم این مطلب را تا انتها بخوانید.
اگر قبلا پستی که در خصوص [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نوشته بودم را کامل مطالعه کرده باشید متوجه شده اید که مدتیست قصد خرید منزل مسکونی را دارم و با وجود هزینه های روزانه به زودی اقساط وام مسکن هم جز هزینه های روتین ماهیانه ام می شود و لذا امکان پس انداز آنچنانی را نخواهم داشت لذا باید از طریق روش های مختلف اقدام به کاهش هزینه های جاری کنم تا در آینده از نظر مدیریت مالی در زندگی به مشکلی برنخورد نکنم.
چه بخواهیم و چه نخواهیم اکثر افرادی که اطرافمان هستند منبع درآمدشان از یک جاست که آن هم معمولا طبق قوانین پایه ای حقوق پایه وزارت کار و امور اجتماعی تعیین شده است با این حقوق و با وجود قسط های مختلفی که هر کدام مان داریم مدیریت مالی زندگی بسیار سخت تر از آن چیزیست که به فکرمان می رسد از همین رو چند وقتی است که به فکرم رسیده تا کلیه تراکنش های روزانه ام را در جایی ثبت کنم و ببینم که در پایان ماه چقدر و در کدام بخش هزینه بیشتری کرده ام که امکان کنترل و پیگیری آن وجود داشته باشد از همین رو اقدام به تست و بررسی نرم افزارهای تحت ویندوز و آپ های اندرویدی و سرویس های تحت وب فارسی کرده ام که نتیجه ارزیابی هر کدام شان به شرح زیر است:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در ابتدا بنده با توجه به شناخت قبلی که از گروه نرم افزاری سحر داشتم جز کاربرانی بودم که چند سال پیش نسخه های اولیه این نرم افزار را تست کرده بودم مجدد اقدام به بررسی نرم افزار سحر کردم تا ببینم چه ویژگی های جدید دیگری از آن زمان تابه حال به آن اضافه شده چون همیشه نرم افزارهای تحت سیستم های دسکتاپ را بیشتر از سرویس های تحت وب ناپایدار ایرانی می پسندم.
طی تماسی که با گروه پشتیبانی نرم افزار سحر داشتم و جویای ویژگی های جدید این نرم افزار در آپدیت های آتی شدم قرار است به زودی نسخه جدید تا انتهای تابستان ۱۳۹۶ به بازار بیاید و امکان تبادل داده بین نسخه دسکتاپ،اپ اندروید،نسخه تحت وب را دارا باشد اگر این ویژگی ها همه با هم با پایداری مناسب ارایه شوند مطمنا برگ برنده در این زمینه از آن این گروه است؛به شخصه یکی از استفاده کنندگان اصلی آن خواهم بود اما بحث هزینه و نوع قرارداد این سه نسخه بسیار مهم است که تا زمان آمدن این ویژگی ها باید صبر پیشه کنیم.
در خصوص امکاناتی که نرم افزار سحر دارد می توانید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اطلاعات اولیه را پیدا کنید و با توجه به امکان نصب نسخه دمو و تست ۵ روزه به نظرم می توانید به جمع بندی خوبی برسید.
از ویژگی های شاخص نرم افزار سحر می توان به موارد زیر اشاره کرد که در هیچ کدام از نرم افزارهای حسابداری شخصی موجود در بازار مشاهده نکردم:
-امکان تفکیک هزینه ها بر اساس خرج صحیح و ناصحیح
مثلا خریدی انجام دادید اما مطمن نیستید که واقعا نیاز به این هزینه بوده یا نه لذا می توانید در زمان ثبت تراکنش برچسب صحیح یا ناصحیح بودن خرید را به تراکنش مورد نظر بزنید و هر زمان که خواستید گزارش خرج های صحیح و ناصحیح را بگیرید.
-امکان ثبت انواع مختلف برچسب به تفکیک هزینه و درآمد
فرض کنید با خانواده به مسافرت رفته اید و قصد ثبت تراکنش های مربوط به هزینه سوخت خودرو را دارید در حالت عادی در هر نرم افزاری اگر قصد ثبت چنین تراکنشی را داشته باشید هزینه ثبت شده شما با کل هزینه های روزانه شما جمع بسته می شود و امکان گزارش گیری از هزینه های مسافرت را نخواهید اما در نرم افزار سحر زمان ثبت تراکنش می توانید علاوه بر صحیح یا ناصحیح بودن هزینه، امکان برچسب زدن به تراکنشها و گزارش گیری از برچسب ها را داشته باشید.
-امکان تعریف سال مالی و بودجه بندی
می توانید یک بودجه را برای یک گروه خاص تعیین کنید سپس تا آن مبلغ تعیین شده خرج کنید و آمار بودجه تخصیص داده شده هم دستتان باشد.
-بقیه امکاناتی که این نرم افزار داراست مشابه نرم افزارهای دیگر است
در حین جستجوهایم در اینترنت به نرم افزار ویندوزی دیگری با نام دایا برخورد کردم که امکانات و گرافیکش بسیار مشابه نرم افزار سحر طراحی شده بود اما امکان تست نسخه دمو را نداشت. در این خصوص با گروه پشتیبانی نرم افزار سحر مجدد صحبت کردم و با توجه به عدم اطلاع این گروه از وجود نرم افزار مذکور و با جستجوی بیشتر به این نتیجه رسیدم که این نرم افزار بی نام و نشان دارای هیچ نوع پشتیبانی نیست و صرفا توسط یک برنامه نویس شخصی تهیه شده که احتمالا خبری از آپدیت و ارائه نسخه های جدید نیست.
اما به نکته جالبی که در نرم افزار دایا از روی فایل help که دارای تصاویری از بخش های مختلف نرم افزار بود برخورد کردم این بود که امکان محاسبه معدل بانکی بر اساس رسوب حساب بانکی تان در آن تعبیه شده بود البته در خصوص نحوه محاسبه و نوع فرمول محاسبه این بخش چیزی در فایل راهنمای نرم افزار پیدا نکردم و فکر هم نمی کنم یک فرمول کلی برای کلیه بانک های کشور بتوان در نظر گرفت اما به نظرم می شود در نرم افزار سحر روی این بخش ها کار کرد و توسعه داد و بخش دیگر امکان محاسبه سود بانکی و سود تسهیلات بود که در دایا موجود است اما در سحر خیر.
نکاتی در خصوص استفاده از نرم افزارهای حسابداری تحت ویندوز:

  • در خصوص نرم افزارهای تحت ویندوز مشکلی که وجود دارد عدم آنلاین بودن و وابستگی کامل به سیستم شخصی تان است مثلا فرض کنید اگر مسافرت بروید باید تمام هزینه های تان را در گوشی یا برگه ای یادداشت کنید و در اولین فرصت دسترسی به سیستم اقدام به وارد کردن اطلاعات کنید که امکان اشتباه در ثبت طلاعات بعد از گذشت چند روز وجود دارد.
  • اگر سیستم ویروسی شود با توجه به ماهیت فایل های اجرایی نرم افزارهای ویندوزی که ویروس ها بیشتر روی این دسته از فایل ها تمرکز کرده اند امکان خطادار شدن اطلاعات و در نتیجه خسارت به شما وجود دارد.

دسته دیگری که برای استفاده از نرم افزارهای مدیریت مالی امکان استفاده از آنها وجود دارد سرویس های تحت وب آنلاین می باشند که با توجه به قیمت گذاری نامتعارف برخی از این سرویس ها و عدم پشتیبانی و نداشتن طراحی مناسب و پر ایراد بودن و عدم داشتن برنامه ریزی طولانی مدت جهت به روزرسانی های بعدی در آینده گزینه چندان خوبی به نظر نمی رسند.
در حین تکمیل این پست تعدادی از سرویس های حسابداری شخصی آنلاین که در حال حاضر فعال هستند را تست کردم که در ادامه در خصوص هر کدام توضیحات کامل را خدمت تان عرض خواهم کرد،اما اجازه دهید ابتدا در مورد انتظارات حداقلی که بنده از یک سیستم حسابداری شخصی داشتم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • قابلیت ثبت هزینه در گروه های مختلف با توجه به تاریخ و زمان انجام تراکنش
  • قابلیت ثبت درآمد در گروههای مختلف با توجه به تاریخ و زمان انجام تراکنش
  • قابلیت تعریف وام و اقساط و یادآوری زمان پرداخت وام به همراه جزئیاتی مانند میزان سود وام و میزان تاخیر و جریمه پرداختی به وام
  • قابلیت تعریف افراد بدهکار و طلبکار و یادآوری زمان پرداخت بدهی ها
  • قابلیت تعریف افراد اعضا خانوار
  • قابلیت دریافت و تشخیص خودکار تراکنش های بانکی بر اساس سرشماره پیامک های ارسالی به کاربران از طرف بانک
  • قابلیت ثبت دسته چک طبق شماره و امورات مربوط به چک های بانکی
  • قابلیت تعریف سال مالی و بودجه
  • قابلیت ارسال تراکنش با کدهای دستوری در قالب پیامک
  • قابلیت سینک اطلاعات بین نرم افزار،اپ های گوشی،سرویس تحت وب و امکان دسترسی راحت به هر کدام از این موارد در شرایط خاص
  • قابلیت دریافت گزارش گیری بر اساس نیاز کاربر و گروههای تعریف شده در قالب نمودار و گراف
  • امکان گرفتن پشتیبان گیری و بازگردانی ساده و بدون دردسر (ترجیحا قابلیت ذخیره آنلاین بک آپ را هم داشته باشد)
  • و….

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در ابتدا وب سرویس نیو را بررسی کردم اولین مورد ناخوشایندی که در مورد سرویس نیو وجود دارد عدم طراحی مناسب سایت با گوشی های هوشمند می باشد که حروف را منقطع از هم و بصورت بهم ریخته نمایش می دهد.فقدان طراحی مناسب دو دکمه ای که در سایت اصلی برای راهنمایی کاربران جهت دریافت اپ اندروید و نسخه تحت وب.این دو دکمه آنقدر ریز طراحی شده اند که کاربر باید روی آنها آنقدر زوم کند تا پیدایشان کند!!(لازم به ذکر است که گوشی honor 4x با صفحه نمایش ۵.۵ اینج در این تست مورد استفاده قرار گرفت.)
سرویس تحت وب نیو روی گوشی های هوشمند آنقدر بد طراحی شده که حتی آیکون های موجود در سرور خودشان لود نمی شود و با پیام های عجیب گیج تان می کند! مثلا بنده با اینکه آنلاین بودم چندین بار پیام عدم اتصال به اینترنت را در حین کار با سرویس دریافت کردم که با این وجود به نظرم باید حسابی روی خطاها و باگ های این سرویس کار کنند تا امکان استفاده از آن مهیا شود. از طرفی کُند بودن پردازش ها در نسخه تحت وب بسیار زمان بر و اعصاب خردکن است،در کافه بازار که نظرات کاربران را در خصوص اپ اندرویدی سرویس نیو بررسی می کردم اکثر کاربران از خطاهای گاه و بیگاه نسخه اندرویدی نیو شکایت داشتند که امیدوارم هر چه زودتر اشکالات مطرح شده حل شود در غیراین صورت به نظرم طراحان این سرویس هر چه زودتر خودشان جمع کنند بروند پی زندگی شان بهتر است.
سخنی با برنامه نویسان و طراحان سرویس های مالی:
دوست عزیز ایده پرداز و برنامه نویس، بحث مالی شوخی بردار نیست همینطوری که نمی شود سرویسی طراحی کرد و به امان خدا ولش کرد آن هم بدون هیچ نوع پشتیبانی و تست نهایی محصول قبل از ارایه به جامعه هدف.اینطور کار کردن فقط باعث عدم اطمینان کاربران به سرویس شما و احتمالا سرویس های مشابه خواهد شد در نتیجه با این وضعیت سرویس دهی کل صنف خود را زیر سوال می برید.
در خصوص سرعت پاسخگویی بخش پشتیبانی سرویس نیو، بعد از بررسی اولیه این سرویس در اواسط تیر 1396 به آنان پیامی با مضمون وجود باگ های بی شمار در سیستم دادم اما با اینکه ۲۰ روز از تیکت بنده می گذرد هنوز پاسخی دریافت نکردم لذا این سرویس از لیستم خط خورد!!

ادیتور انجمن اجازه کپی کردن بیشتر از 10000 کاراکتر رو نمیده بخاطر همین لینک به مطلب اصلی می دهم تا مطالعه کنید ، مطلب بسیار کامل و جامعی در خصوص بررسی سرویس ها و اپلیکیشن های حسابداری شخصی هست.

منبع مطلب:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

pc donya ایران...
ما را در سایت pc donya ایران دنبال می کنید

برچسب : چگونه,شخصی,تکنولوژی,مدیریت,کنیم؟, نویسنده : محمد رضا جوادیان p30donya بازدید : 211 تاريخ : چهارشنبه 25 مرداد 1396 ساعت: 14:11

خبرنامه